Fotografie & video
Honig
Kraft Heinz
Voor Honig fotografeerden we verschillende gerechten, zowel voor verpakkingen als voor de website.
Voor Honig fotografeerden we verschillende gerechten, zowel voor verpakkingen als voor de website.
Voor Brandvuur maakten en fotografeerden we verschillende gerechten met Cheesedogs, voor verschillende doelgroepen
We ontwikkelen receptuur met de jackfruitproducten van Rootzz. De gerechten zetten we watertandend lekker op de foto.
Voor Boodschappen, het magazine van Superunie, was Annemarie gedurende een jaar creative lead. Ze bedacht thema’s voor de edities en werkte mee aan de ontwikkeling van concept, moodboard en receptuur.
Van idee tot copy en van receptuur tot fotografie: alles is door Eke en Annemarie zelf gedaan. Dat maakt Van Aardappel tot Zeewier een echte Kookkantoor-productie. Vormconcept en vormgeving zijn van Sjoukje Kloostra en het boek is uitgegeven door Bertram en De Leeuw.
Zo smaakt de lente! Alweer een lekker lentemagazine van Picnic.
Ook de Duitse klanten van Picnic kregen dit voorjaar weer een heerlijk magazine.
Voor de klanten van Wijnhandel Smit in Vorden maakten we een boekje met het assortiment, de geschiedenis en wijn-spijscombinaties.
Regelmatig doen we opdrachten voor MPG. Annemarie was interim senior contentmanager en wordt ingehuurd voor projecten. Eke schrijft receptuur en werkte mee aan het kookboek Nederland op z’n lekkerst.
Het is weer een prachtige kersteditie geworden, met heerlijke recepten en verlekkerende foto’s.
Ook voor de Duitse markt maakten we een prachtig magazine.
Wat je al niet kunt doen met een Kwekkeboom Old Amsterdam Croquet en een Airfryer. We laten het zien in de video’s die we voor New Forrest maakten.
We maakten weer een mooi, fris voorjaarsmagazine voor online supermarkt Picnic. Met prachtige foto’s en heerlijke recepten.
Van concept tot drukwerk en van receptontwikkeling tot fotografie. We regelden, schreven, proefden en fotografeerden, met dit mooie decembermagazine als resultaat.
In opdracht van Studio M ontwikkelden we receptuur voor Kanzi appels. Ook werkten we mee aan de receptvideo’s.
De Nanostopper® is een product waarmee je heel makkelijk potten en flessen kunt vacumeren. Wij maakten een serie foto’s voor de website en social kanalen.
Voor het Nederlands Bakkerij Centrum ontwikkelden we een aantal video’s in het kader van de Europese campagne ‘Brood uit Europa, goed verhaal!’
Voor de campagne #paSta voor elkaar van Grand’Italia bedachten we het concept, schreven we tips en verzorgden we de fotografie.
In opdracht van Sanoma Sync maakten we voor Grand’Italia een kookboekje. Van concept tot content management en van receptuur tot foodstyling.
In opdracht van contentmarketingbureau Head Office deed Annemarie het content management en de redactie van dit kookboek met 25 Italiaanse recepten. Ze schreef het inhoudsplan, boekte fototeams, werkte samen met de art director en onderhield het contact met de klant.
Voor dit kookboekje van Lassie deden we de receptselectie, schreven we teksten en gaven we culinair advies.
Voor PLUS supermarkt ontwikkelden we receptuur, deden we de foodstyling en verzorgden we het content management.
Pannenproducent BK vroeg Het Kookkantoor om een decembermagazine te maken voor hun klanten met als thema: feestkoken als een pro.
Samen met chemicus Jan Groenewold schreef Eke het boek Keukenlab, uitgegeven door Nijgh Cuisine. Ze behandelen hierin 15 chemische en fysische processen die ten grondslag liggen van het koken. Met heerlijke recepten natuurlijk.
Voor het zomerboek van Unilever ontwikkelden we receptuur voor een vegetarische barbecue en maakten we de foodfoto’s.
In opdracht van pannenproducent BK maakten we het magazine Kook met kennis. Met interviews, recepten, kennis over eten en koken en natuurlijk heel veel pannen.
Vijfmaal per jaar geeft Sligro het magazine Exclusief uit. Eke ontwikkelde de uitdagende receptuur voor professionele koks en nam de foodstyling voor zijn rekening.
Voor het weekblad Vriendin schreef Eke recepten en deed hij de foodstyling voor fotografie. Recepten voor Vriendin zijn makkelijk te maken, maar altijd verrassend.
Al meer dan tien jaar werkt Eke als receptonwikkelaar, schrijver en foodstylist voor dit populaire culinaire tijdschrift. Eke heeft regelmatig een eigen rubriek in het blad, waarin het gaat om kooktechnieken en achtergronden van het koken.
Een pizza er op de foto zo aantrekkelijk mogelijk uit laten zien, is een kunst op zich. Smeuïge kaas, krokante korst en smakelijke topping: Eke weet iedere pizzalover te verleiden.
Voor verschillende supermarktmagazines ontwikkelde Eke recepten en deed hij de foodstyling.
Voor verschillende supermarktmagazines ontwikkelde Eke recepten en deed hij de foodstyling.
Voor Wijnhandel Smit schreef Annemarie webteksten, brochures en persberichten.
In opdracht van Head Office interviewde Annemarie chefs voor het magazine van autofabrikant Lexus.
Annemarie deed de coördinatie van de culinaire jaarkalender van Libelle.
Annemarie was jarenlang content manager van Allerhande, het magazine van Albert Heijn. Contentplannen schrijven, producties uitwerken, contact onderhouden met Albert Heijn en het magazine presenteren waren enkele van haar werkzaamheden.
Eke is schrijver van het boek Bakken met Kennis, over de wetenschap achter het bakken. Alles wat je moet weten voor perfecte koekjes, (hartige) taarten en brood. Natuurlijk met heel veel heerlijke recepten.
Eke is medeauteur van het boek Koken met Kennis, waarin recepten wetenschappelijk worden verklaard. Van dit boek (een bundeling van Cook & Chemist deel I en II) zijn meer 40.000 exemplaren verkocht. In augustus 2019 komt het nieuwe boek van Eke uit: Keukenlab. Meer weten over Koken met Kennis? Ga naar kokenmetkennis.nl
In duidelijke video’s geeft Eke uitleg en informatie over de bereiding van gerechten. Ook gaat hij in op de processen in de keuken die het resultaat in de pannen beïnvloeden. Ga voor meer informatie naar kokenmetkennis.nl of bekijk Eke’s video’s op YouTube.
Voor pannenproducent BK maakte Eke een serie video’s waarin hij uitlegt welke pan geschikt is voor welke toepassing in de keuken. Daarnaast adviseert Eke het bedrijf bij de ontwikkeling van nieuwe producten.